Migdalele regleaza nivelul colesterolului
Alimentația joacă un rol important pentru menținerea sănătății organismului. De aceea, pentru a avea o dietă echilibrată și pentru a proteja sănătatea inimii, nutriționiștii recomandă să incluzi migdalele în meniul tău zilnic, grație proprietăților benefice pe care le au.Hidratează-le înainte de a le consuma
Pentru a te bucura din plin de calitățile nutritive ale migdalelor și pentru a preveni problemele de digestie, consumă-le în stare crudă, neprăjite. Lasă-le la hidratat într-un bol plin cu apă câteva ore sau peste noapte. Migdalele hidratate se pot păstra la frigider maximum o săptămână, într-un vas închis ermetic.
Protejează sănătatea inimii
Deoarece au un conținut ridicat de potasiu și proteine, migdalele te ajută să îți menții inima sănătoasă. Deosebit de hrănitoare, bogate în acizi grași Omega-3 și Omega-6, calciu, zinc, magneziu și fibre, migdalele pot fi consumate ca atare, în diverse combinații de legume care nu conțin amidon precum broccoliul, salata verde sau spanacul.
Reglează nivelul colesterolului
Bogate în vitamina E, migdalele contribuie la reducerea nivelului colesterolului din sânge și protejează, totodată, țesuturile arteriale.
Mențin sănătatea creierului
Migdalele conțin o mulțime de elemente nutrivive precum riboflavina și L-carnitina, cunoscute pentru stimularea activității creierului și pentru îmbunătățirea memoriei.
Întăresc sistemul osos
Grație conținutului ridicat de calciu, migdalele aduc o mulțime de beneficii sistemului osos, ajutând la diminuare riscului apariției fracturilor.
Sursă importantă de fier
Potrivit nutriționiștilor, 10 migdale reprezintă echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece conțin o cantitate mare de fier, care contribuie la creșterea numărului de celule roșii din sânge.
loading...
0 comentarii :