Ce mancam pentru a stopa caderea parului?
Părul cade, în mod normal, 100-200 de fire pe zi. Dacă părul cade mult mai mult, atunci căderea trebuie încadrată. Trebuie căutată cauza. Pot fi probleme de tiroidă, creștere de prolactină, anemie, scădere de fier, anumite medicamente, toate acestea sunt cauze fundamentale de cădere de păr. Atunci când investigăm și tratăm o cauză, ajungem la o ameliorare a problemei dermatologice.Dacă toate aceste analize sunt negative și nu găsim o cauză, poate este o reacție la stres. Există raportări conform cărora căciula determină o cădere suplimentară. Ca să avem un păr strălucitor trebuie să îl îngrijim corect, nu să îl spălăm în fiecare zi, dar nici o dată la șapte zile, cam o dată la cinci zile. Trebuie să îl îngrijim cu produse adecvate lui, să împiedicăm să existe lejiuni și de două ori pe zi trebuie periat” a explicat la Antena 3 medicul dermatolog Olga Simionescu.
Ce mâncăm pentru a stopa căderea părului
Peștele gras
Acizii grași Omega-3 din peștele gras, cum este și somonul, mențin sănătatea scalpului și a părului. De asemenea, accelerează creșterea părului. În plus, acest tip de pește conține vitamina D și aminoacizi, substanțe nutritive esențiale pentru păr.
Cartofii dulci
Sunt nu numai gustoși, ci și o sursă bună de betacaroten. Cartofii dulci sunt necesari pentru o asimilare corectă a vitaminei A, o substanță nutritivă necesară pentru creșterea părului.
Avocado
Conținutul ridicat de grăsimi din fructele de avocado ajută la creșterea părului și-i conferă strălucire. Le poți consuma ca atare, în salate, dar le poți folosi și sub formă de mască pentru păr și scalp. Stimulează producerea de colagen și elastină, tipuri de proteine necesare și pentru piele.
Semințele de floarea-soarelui
Vitamina E din aceste semințe previne și combate căderea părului. Consumul de semințe la una dintre gustările de peste zi îți aduce și antioxidanți care previn pierderea podoabei capilare și mențin sănătatea scalpului.
Ardeii grași
Comparați cu portocalele, ardeii grași au de 5 ori mai multă vitamina C, de care corpul are nevoie pentru a asigura rezistența părului și unghiilor. Mâncați frecvent, ardeii grași portocalii îți cresc aportul de antioxidanți și preîntâmpină ruperea firelor de păr.
Ouăle și migdalele
Un ou îți aduce zilnic vitaminele și mineralele de care ai nevoie, fiind un aliment complet. Gălbenușul în mod special îți acoperă necesarul de acizi grași Omega-3 și vitamina B7 (biotină), importante pentru păr și piele, dar și pentru sănătatea sistemului nervos. Vitamina B7 se găsești și în migdale, de aceea un păr frumos ți-l păstrezi și dacă mănânci zilnic o mână de migdale.
loading...
0 comentarii :