Migdalele sunt bogate in vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre.
Studiile arata ca 20-25 de migdale (circa 40 g) consumate zilnic
acopera 12% din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si
35% din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie
semnificativ la prevenirea cancerului de colon. In plus, aceeasi
cantitate de migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de
cescuta cu lapte si poate fi de mare ajutor in cazurile de carente de
calciu.
Potrivit specialistilor americani, persoanele care consuma migdale
de cinci ori pe saptamana prezinta un risc cu 50% mai mic de a face
infarct decat cele care nu includ aceste fructe in alimentatia lor. Iar
acest efect este pus pe seama continutului ridicat de potasiu, de
magneziu, de grasimi mononesaturate si de vitamina E al migdalelor. De
asemenea, acizii grasi esentiali, dar si fibrele din compozitia
migdalelor ajuta la scaderea colesterolului rau din organism si mentin
in limite normale valorile colesterolului total. Mai mult, potrivit
celor mai noi studii, migdalele contribuie si la prevenirea diabetului
zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima, dar si la
combaterea obezitatii si imbunatatesc raspunsul organismului la
insulina, normalizand nivelul glicemiei.
Specialistii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Marea
Britanie au demonstrat ca substantele continute de pielita migdalelor
stimuleaza sistemul imunitar, si astfel veti fi feriti de infectiile
virale, inclusiv de raceala si de gripa, consumand zilnic migdale.
loading...
0 comentarii :