Nutriționiștii chinezi au introdus acest suc din fructe și legume cu mulți ani în urmă pentru tratarea diferitelor boli. Această băutură naturală a fost recomandată pentru ameliorarea simptomelor cancerului pulmonar, prevenind dezvoltarea tumorilor. Specialiștii spun că este bună și pentru sănătatea creierului.
De ce au fost alese aceste trei alimente
Mărul conține o serie de substanțe nutritive, de la fibre dietetice, la vitamine (A, B, C, E) la minerale, potasiu, magneziu, cupru, fier, forfor și calciu. Mai are în componență și folați și niacină. Sfecla bună pentru curățarea sângelui și sănătatea inimii este bogată vitaminele A, B și C. De asemenea mai conține fier, magneziu, potasiu și cupru și substanțe care combat îmbătrânirea. Morcovii conțin betacaroten, vitaminele A, B, C și E, dar și acid pantotenic. Ei bine, toate aceste substanțe sunt pline cu antioxidanți care reduc efectul radicalilor liberi asupra organismului.
Cum procedezi
Ai nevoie de 1 măr, 1 sfeclă roșie mică și 1 morcov mare. Le faci cubulețe și le adaugi în storcător. Sucul îl bei imediat, căci altfel se oxidează.
De ce să îl consumi
Este bun pentru sănătatea ochilor, iar dacă lucrezi mult pe calculator ți se poate întâmpla să ți se înroșească ochii și să simți că nu mai vezi foarte bine, obosind. Acest suc de ajută să vezi mai clar, să previi înroșitul ochilor și uscăciunea lor.
Bând acest suc vei stimula:
- rinichii și ficatul să lucreze la eliminarea substanțelor toxice și vei purifica sângele;
- întărirea sistemului imunitar care te apără de infecții și alergii;
- digestia
Dacă ești femeie poți bea acest cocktail pentru a reduce crampele menstruale și pentru a slăbi. În cazul care ești constipat acest suc te va ajuta să ieși afară.
Contraindicații: Acest suc nu trebuie consumat de cei diabetici și nici de cei cu afecțiuni gastrice sau urolitiază. Nici dacă ai diaree nu trebuie să-l bei.
loading...
0 comentarii :