Feijoa este arbust peren vesnic verde, provenind din America de Sud, dar este cultivat si în Orientul apropiat si sudul Rusiei.
Fructele coapte sunt de culoare verde aprins, iar gustul seamana cu un amestec de ananas, kiwi si capsune. Savoarea maxima e atunci cand taiati frucul în jumatate si consumati miezul suculent cu ajutorul linguritei. E super gustos!
Coaja de feijoa influenteaza negativ gustul fructului, însa ea este foarte aromata si contine multi compusi fenolici, care sunt antioxidanti cu efecte anticancer. De aceea o actiune fireasca ar fi uscarea acesteia pentru a prepara ulterior ceai din coaja de feijoa.
Fructele de feijoa sunt remarcabile prin continutul de iod, care e comparabil cu cel din fructele de mare: pana la 50 mg per 100 g de miez. Dina acest motiv ele sunt recomandate pentru tratamentul bolilor glandei tiroide legate de insuficienta de iod în organism.
De asemenea consumul lor este recomandat în cazuri de ateroscleroza, avitaminoza, pielonefrita, precum si de boli ale tractului gastro-intestinal. Feijoa întareste imunitatea si previne dezvoltarea virozelor si racelilor.
Gemul crud din feijoa este o solutie perfecta pentru pastrarea proprietatilor acestor fructe:
Ingrediente:
1 kg de feijoa
1 kg de zahar
Mod de preparare:
Spalati bine fructele si taiati coditele.
Dati fructele cu tot cu coaja prin tocatorul de carne, apoi adaugati zahar si amestecati bine.
Puneti masa obtinuta în borcane curate. Gemul se poate pastra în frigider pana la 2 luni.
Pentru tratamentul glandei tiroide consumati cate 1 lingura de gem dimineata si seara în decurs de 10 zile, apoi faceti o pauza de aceeasi durata.
Este o solutie perfecta pentru profilaxie, care permite echilibrarea lenta a continutului de iod din organism. Cat sezonul este în toi, straduiti-va sa consumati zilnic cateva fructe proaspete si sa puneti coaja la uscat pentru ceai.
Fructele coapte sunt de culoare verde aprins, iar gustul seamana cu un amestec de ananas, kiwi si capsune. Savoarea maxima e atunci cand taiati frucul în jumatate si consumati miezul suculent cu ajutorul linguritei. E super gustos!
Coaja de feijoa influenteaza negativ gustul fructului, însa ea este foarte aromata si contine multi compusi fenolici, care sunt antioxidanti cu efecte anticancer. De aceea o actiune fireasca ar fi uscarea acesteia pentru a prepara ulterior ceai din coaja de feijoa.
Fructele de feijoa sunt remarcabile prin continutul de iod, care e comparabil cu cel din fructele de mare: pana la 50 mg per 100 g de miez. Dina acest motiv ele sunt recomandate pentru tratamentul bolilor glandei tiroide legate de insuficienta de iod în organism.
De asemenea consumul lor este recomandat în cazuri de ateroscleroza, avitaminoza, pielonefrita, precum si de boli ale tractului gastro-intestinal. Feijoa întareste imunitatea si previne dezvoltarea virozelor si racelilor.
Gemul crud din feijoa este o solutie perfecta pentru pastrarea proprietatilor acestor fructe:
Ingrediente:
1 kg de feijoa
1 kg de zahar
Mod de preparare:
Spalati bine fructele si taiati coditele.
Dati fructele cu tot cu coaja prin tocatorul de carne, apoi adaugati zahar si amestecati bine.
Puneti masa obtinuta în borcane curate. Gemul se poate pastra în frigider pana la 2 luni.
Pentru tratamentul glandei tiroide consumati cate 1 lingura de gem dimineata si seara în decurs de 10 zile, apoi faceti o pauza de aceeasi durata.
Este o solutie perfecta pentru profilaxie, care permite echilibrarea lenta a continutului de iod din organism. Cat sezonul este în toi, straduiti-va sa consumati zilnic cateva fructe proaspete si sa puneti coaja la uscat pentru ceai.
loading...
0 comentarii :