Timp de pregatire:
90 de minute
Ingrediente
-3 linguri faina
-430 gr nuci macinate
-3 linguri zahar pudra
-25 gr margarina
-200 ml lapte
-6 oua
-10 linguri apa
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Se amesteca 4 galbenusuri de ou cu nucile macinate,2 linguri de zahar pudra,2 linguri de faina,praful de copt si apa.Albusurile se bat spuma si se toarna peste aluatul rezultat.Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 170-180 de grade.
Se pune laptele pe foc si se adauga cele doua galbenusuri ramase,o lingurita de faina.Se fierbe crema pana se ingroasa.Cand inca este calda se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra ramas.Cand se raceaste se adauga margarina si se amesteca foarte bine.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in crema.
Se toarna crema peste aluatul racit,intinzandu-se intr-un strat uniform.Se bate spuma tare frisca si se toarna pe stratul de crema.Pe deasupra puteti orna cu ciocolata rasa.
loading...
0 comentarii :