Legumele contin mai multi compusi anticancer, quercetinul si
antocianii, care dau culoarea rosie. "E adevarat insa ca ceapa cu cea
mai intunecata culoare are cea mai mare putere de lupta impotriva
cancerului", sustine autorul studiului, Abdulmonem Murayyan, potrivit
gandul.info.
Legumule au fost folosite in bucataria mediteraneana de-a lungul
anilor, iar asta ar explica ratele scazute ale bolii in sudul Europei.
De asemenea, daca sunteti diabetic, ar trebui sa mancati ceapa rosie,
deoarece acestea ajuta la cresterea nivelului de insulina. in Europa si
Asia, consumul de ceapa rosie si usturoi este tot mai recomandat.
Expertii cred ca ceapa rosie ar trebui consumata in stare bruta,
deoarece gatitul ii distruge proprietatile. Nu numai ca ceapa rosie
scade colesterolul, dar poate ajuta si in lupta cu bolile cardiace. Ba
mai mult, destrama cheagurile de sange. De asemenea, ceapa poate ajuta
la fluidizarea sangelui si la reducerea inflamatiei vaselor de sange.
loading...
0 comentarii :