Nimic nu te enervează mai tare decât faptul că fructele și legumele pe care le cumperi își pierd foarte repede prospețimea? Noi am găsit câteva trucuri ingenioase, care te vor ajuta să le păstrezi în stare proaspătă și apte pentru consum o perioadă mult mai lungă de timp!
1. Nu spăla fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider
Poate sa sune ciudat,dar cel mai bine este sa nu spalam fructele si legumele inainte de a le depozita in dulap sau frigider.Daca sunt murdare,stergeti pur si simplu cu o carpa uscata. Dacă le speli, ai putea să le distrugi bariera de protecție împotriva putreziciunii și a mucegăielii.
2.Fructele si legumele prefera un mediu uscat
Umezeala nu face altceva decat sa le mucegaiasca mult mai repede.Un truc
foarte bun de a impiedica acest lucru este acela de a plasa un prosop de hartie in interiorul recipientului ce contine fructe sau legume.Hartia va absorbi excesul de umiditate si previne mucegaiul.
3.Cum se pastreaza corect fructele de avocado
Un avocado necoapt ar trebui pastrat într-o pungă de hârtie groasă sau învelit în ziare și păstrat la temperatura camerei până când este copt.
După acest punct, puneți-l într-o pungă de plastic și păstrați-l în frigider.
4.Nu depozitati in frigider anumite tipuri de fructe si legume
Ardeiul gras,castravetii si rosiile ar trebui tinute la temperatura camerei.Ardeiul isi pierde consistenta daca este tinut in frigider,in timp ce rosiile si castravetii se pot inmuia.Fructele si legumele nu se pot depozita
in frigider pana cand acestea nu sunt coapte.In caz contrar se vor strica mai repede.
5. Învelește cozile bananelor
Dacă bananele sunt ținute în frigider, se înnegresc rapid și își pierd din gust. E mai bine să le păstrezi la temperatura camerei, dar să le învelești cozile în folie de învelit mâncarea.
6.Legumele decojite si taiate trebuie tinute in apa
Puteti tine proaspete feliile de morcov sau telina foarte mult timp in frigider.Pentru asta,trebuie sa le depozitati in borcane in care sa adaugati o cantitate mica de apa.
7.Depoziteaza anumite tipuri de fructe și legume in compartimentul special
Cu cat este mai scăzută temperatura, cu atat este mai greu ca fructele si legumele să-și păstreze aroma și prospețimea. Dacă doriți sa isi pastreze aroma pastrati-le in compartimentul frigiderului unde temperatura este ușor mai ridicata.
8.Anumite tipuri de fructe si legume nu ar trebui tinute impreuna
Anumite fructe și legume încep să degaje etilena în momentul în care s-au copt. Aici sunt incluse bananele, caisele, pepenii, perele, prunele, mango și roșiile. Alte tipuri de fructe și legume sunt sensibile la etilenă, cum ar fi merele, vinetele, pepenii verzi, cartofii, dovleacul, morcovii și broccoli. În cazul în care le-ați plasat pe acestea aproape de prima categorie, ele încep să putrezească într-un ritm alert. Așadar, este mai bine ca aceste două grupuri să stea separate.
9. Ceapa și cartofii trebuie pastrate separate
Dacă depozitati ceapa și cartofii în acelasi singur, cartoful va începe să înmugurească și sa devena necomestibili
10.Ceapa si usturoiul iubesc intunericul
Cel mai bun prieten al cepei si usturoiului este intunericul.Daca nu ai un spatiu intunecos mare la dispozitie,poti sa le pui in pungi de hartie gaurite pentru a avea aer.In acest fel le poti tine destul de mult timp ,oriunde,pentru ca le indeplinesti nevoia de intuneric.
11. Cartofii se vor strica dacă îi ții la lumină
Nu numai că se vor strica dacă îi ții la lumină, dar pot deveni chiar periculoși pentru sănătate. Cel mai bine este să-i ții la un loc întunecat sau în coșuri din lemn ori cutii din plastic.
12.Puneti cateva mere alaturi de cartofi
Dacă ați pus unul sau două mere langa cu cartofi, acesti vor rămâne în stare proaspătă pentru mai mult timp.
13.Sparanghelul trebuie tinut ca un buchet de flori
Sparanghelul ar trebui tinut intr-un pahar cu apa,la fel cum procedati si cu un buchet de flori.In acest fel va ramane proaspat pentru mai mult timp.
14. Broccoli și conopida adoră umezeala
Broccoli se păstrează cel mai bine dacă îi menții tulpina în apă și dacă acoperi partea superioară cu un prosop umed. Prosopul trebuie schimbat regulat și umezit de mai multe ori. Conopida ar trebui să fie, de asemenea, păstrată într-un prosop umed sau într-un ambalaj de plastic cu multe găuri perforate în el, pentru a se aerisi.
15.Legumele depozitate la temperatura camerei necesită un flux de aer
Legumele nu ar trebui să fie ținute ascunse în dulap. Ele se vor strica mai repede in astfel de conditii decât în mod normal.
In schimb, cel mai bine este să le pastrati în cutii de lemn sau din plastic bine ventilate, sau, de fapt, oriunde unde pot beneficia de un flux de aer.
16.Infasurati telina in folie de aluminiu
Telina rezista mai mult daca este infasurata in folie de aluminiu si tinuta in frigider.Daca este tinuta in plastic isi va pierde consistenta.
17. Roșiile ar trebui păstrate cu tulpina în sus
Zona dimprejurul tulpinei este cea mai delicată la roșii. Este zona din care ele încep să se strice. Așa că, dacă le păstrezi cu locul rădăcinii în sus, se vor menține proaspete mai mult timp.
18. Strugurii vor rămâne în stare proaspătă dacă sunt păstrati in pungi de polietilenă
Strugurii nu se va strica la fel de rapid, și va rămâne, de asemenea, suculenti si proaspeti daca ii pastrati in pungi sau folie de plastic.
loading...
0 comentarii :