Cunoscuta de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arata ca sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.
Acest “super-aliment” reprezinta o sursa excelenta
de vitamina B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este o sursa
buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.
Salata de sfecla rosie reprezinta cea mai simpla si sanatoasa modalitate de a consuma aceasta leguma benefica organismului.
Ingrediente: 1- 2 kg sfecla rosie hrean (proaspat sau pasta de hrean) ulei, otet, sare
Sfecla se curata de radacini si pamant, se spala, apoi se pune la
fiert in apa cu sare sau se pune pe tava aragazului si se da la cuptor.
Sfecla se pregateste mai repede fiarta in apa (in 1-2 ore) insa coapta
la cuptor iese mult mai colorata si mai gustoasa. Indiferent cum este
gatita, se incearca sfecla cu furculita pentru a afla daca este
patrunsa. Cand furculita intra pana la capat in sfecla, aceasta este
gata. Se curata sfecla de coaja, apoi se taie felii sau se da pe
razatoarea mare. Salata de sfecla rosie se obtine amestecand sfecla cu
otet, sare, ulei si hrean ras sau pasta de hrean din comert. Salata de
sfecla rosie se poate pastra in borcane inchise, la frigider, chiar si 1
-2 saptamani.
loading...
0 comentarii :