Hreanul e un antibiotic natural extrem de eficient. In bronsita,
se recomanda ca peste trei lingurite de hrean ras sa se adauge trei
lingurite de alcool alimentar de 40 de grade. Se lasa 10 minute. Se
amesteca bine hreanul cu trei linguri de miere. Se administreaza pe
parcursul unei zile.
Tratamentul dureaza minimum trei saptamani. Intr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina si o jumatate de lingurita de piper negru. Se astupa sticla si se lasa la macerat 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se iau 3-4 linguri din acest vin tonic inainte de fiecare masa. Leacul ajuta in sensibilitate la frig, predispozitie spre degeraturi.
Cu efecte excelente in sinuzita, hreanul se pune pe frunte, spre radacina nasului, sub forma de cataplasma (hrean ras in tifon). In 5-7 zile, afectiunea ar putea fi eliminata de tot.
Pentru cei cu reumatism: se taie cubulete radacini de hrean si se pun in apropierea unei surse de caldura ca sa se usuce. Apoi se macina. Faina de hrean se amesteca cu de tarate de grau, punandu-se apa cat sa se formeze o pasta. Aceasta pasta, invelita in tifon, se aplica pe articulatiile afectate si se tine vreme de o ora. Are o actiune incalzitoare, antinevralgica si antiinflamatoare articulara.
Hreanul mai ajuta si in pareze faciale, conjunctivita (prin inhalare). Prin accelerarea peristaltismului intestinal, hreanul este, in functie de cantitatea consumata, laxativ si purgativ. Stimuleaza metabolismul. Are efect expectorant si decongestionant al cailor aeriene superioare.
Ajuta la eliminarea nisipului si pietrelor de la rinichi, fiind recomandat in guta si calculoza. Fiindca e bogat in fier, hreanul este un remineralizant si combate anemia.
Siropul de hrean e bun in guturai cand e indicata si gargara cu trei lingurite de tinctura la un sfert de pahar de apa.
Tratamentul dureaza minimum trei saptamani. Intr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina si o jumatate de lingurita de piper negru. Se astupa sticla si se lasa la macerat 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se iau 3-4 linguri din acest vin tonic inainte de fiecare masa. Leacul ajuta in sensibilitate la frig, predispozitie spre degeraturi.
Cu efecte excelente in sinuzita, hreanul se pune pe frunte, spre radacina nasului, sub forma de cataplasma (hrean ras in tifon). In 5-7 zile, afectiunea ar putea fi eliminata de tot.
Pentru cei cu reumatism: se taie cubulete radacini de hrean si se pun in apropierea unei surse de caldura ca sa se usuce. Apoi se macina. Faina de hrean se amesteca cu de tarate de grau, punandu-se apa cat sa se formeze o pasta. Aceasta pasta, invelita in tifon, se aplica pe articulatiile afectate si se tine vreme de o ora. Are o actiune incalzitoare, antinevralgica si antiinflamatoare articulara.
Hreanul mai ajuta si in pareze faciale, conjunctivita (prin inhalare). Prin accelerarea peristaltismului intestinal, hreanul este, in functie de cantitatea consumata, laxativ si purgativ. Stimuleaza metabolismul. Are efect expectorant si decongestionant al cailor aeriene superioare.
Ajuta la eliminarea nisipului si pietrelor de la rinichi, fiind recomandat in guta si calculoza. Fiindca e bogat in fier, hreanul este un remineralizant si combate anemia.
Siropul de hrean e bun in guturai cand e indicata si gargara cu trei lingurite de tinctura la un sfert de pahar de apa.
loading...
0 comentarii :