Conopida, broccoli, varza, verzişoare de Bruxelles, dar şi napii sunt
legume care aduc cel mai mare aport asupra organismului, chiar dacă
mulţi dintre noi evităm legumele albe. Conopida este o sursa excelenta
de vitamina C şi de mangan, doi antioxidanti foarte puternici. Leguma
albă previne cancerul sau bolile de inimă.
Conopida este o leguma care trebuie consumata cat mai des, mai ales
cruda. Conopida contine substante active care previn cancerul.
Aceasta leguma contine substante care ajuta la detoxifierea ficatului.
Studii medicale au stabilit ca aceasta planta are numeroase beneficii si
asupra sistemului cardiovascular.
Vitamina K din conopida are puternice proprietati antiinflamatorii si
actioneaza ca regulator al inflamatiilor din organism.
In concentratii foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol, care se
gaseste in aceasta leguma, ajuta la scaderea nivelului colesterolului
din sange.
Conopida este o sursa excelenta de fibre. Aportul de fibre absoarbe apa
in tractul digestiv, ceea ce duce la inmuierea scaunului, deci la un
tranzit intestinal optim.
Specialistii recomanda consmul de conopida proaspata de 3-4 ori pe
saptamana, cate 200-300 de grame. Din familia conopidei mai fac parte
broccoli, varza, verzisoare de Bruxelles, dar si napii.
0 comentarii :