Piersicile zemoase si aromate evoca
perfect astmosfera de vara. Piersicile sunt cele mai gustoase in lunile
iunie si iulie si sunt perfecte pentru zilele calde de vara. O singura piersica este suficienta pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C.
Desi sunt trei sferturi apa, acest fruct zemos contine si nu mai putin
de 10 vitamine, C, E si K si alte 6 tipuri de vitamina B (tiamina,
riboflavina, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic). Cu doar
60 de calorii, o piersica medie contine mai mult de 20 de
micronutrienti, printre care se numara fibrele, vitaminele si
antioxidanti, cu efect anti-cancerigen si anti-inflamator.
Piersicile sunt gustarea perfecta si pot fi folosite in nenumarate
retete de la deserturi la antreuri. Piersicile pe grill sau la cuptor cu
scortisoara reprezinta un desert sarac in calorii, dar bogat in arome!
Le poti folosi pe post de garnitura langa carnea de pui, porc, fructe de
mare, ores sau couscous. Ca bonus, consumul regulat de piersici iti
fereste tenul de riduri!
loading...
0 comentarii :