Pentru a obtine berea de urzica ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 kg de urzici proaspete
- 7 litri de apa (trebuie sa fie rece)
- 70 de grame de ghimbir pisat
- 3 – 4 pumni de papadie proaspata
- 3 – 4 pumni de cornatel
- 1 cana de zahar
- 40 de grame de drojdie de bere pe care trebuie sa o pisezi inainte
- 1 lingura de crema de tartru
Berea de urzica se prepara astfel:
- Urzicile, papadia, cornatelul, zaharul si ghimbirul se pun in apa rece si se lasa timp de 40 de minute la fiert, la foc mic.
- Dupa aceea, drojia pisata, pusa pe o felie de paine prajita, se punea deasupra apei care a fiert impreuna cu plantele. Amestecati bine toate ingredientele.
- Puneti la rece rezultatul obtinut si asteptati 8 ore, dupa care indepartati spuma formata deasupra.
- in bere se va adaga spuma de tartru, dupa care rezultatul final se va turna in sticle.
- Sticlele inchise se pun la rece pentru doua sau trei zile.
Atunci cand apar durerile reumatice, puteti aplica in zonele cu probleme comprese cu acest tip de bere. De asemenea, acest amestec le este de ajutor si persoanelor care se confrunta cu anumite probleme precum durerile de cap, greata, durerile de stomac, pietrele la rinichi. Asadar, daca te confrunti cu durerile reumatice sau cu unele dintre problemele mentionate anterior, ai putea incerca si tu sa prepari si sa folosesti aceasta bere de urzici. Dupa cum ai vazut, ai nevoie de cateva ingrediente, se prepara usor si nu este vorba despre un leac costisitor.
loading...
0 comentarii :