Pentru a te bucura de un orez gatit perfect, in orice combinatie de alimente, trebuie sa acorzi importanta catorva elemente, cum ar fi cantitatea de apa folosita la fierbere,
recipientul in care il gatesti, dar si pregatirea acestuia pentru
momentul fierberii. Astfel, iata cateva sfaturi care te vor face un
adevarat master chef atunci cand vine vorba despre orez.
Spala foarte bine orezul. Este foarte important ca
tot amidonul din boabele de orez sa fie indepartat, pentru ca acesta
este cel ce da textura lipicioasa preparatului. Cum iti dai seama ca
orezul are foarte mult amidon? Simplu! Praful acela alb care coloreaza
apa. De asemenea, nu uita sa folosesti apa rece, care va separa fiecare
bob si va indeparta si toate impuritatile.
Foloseste un recipient cu capac. Atunci cand pui
orezul la fiert este de preferat sa alegi un recipient cu capac, ce va
pastra tot aburul in interior. Aparent, si acesta are rolul sau foarte
important in pregatirea corecta a orezului.
Cantitatea de apa proportionala cu cea de orez. Acorda atentie
cantitatii de apa folosita pentru fierbere. Nu este indicat sa folosesti
prea multa daca nu vrei sa obtii un preparat lipicios, ce seamana mai
mult cu un piure de orez. Insa nu trebuie sa pui nici prea putina, daca
nu vrei ca boabele sa fie nefierte si chiar sa se prinda de fundul
oalei. Cantitatea ideala de apa ar trebui sa fie aproximativ dublul
cantitatii de orez. Adica, pentru 100 g de orez trebuie sa folosesti 200
ml de apa. De asemenea, este important ca dupa fierbere sa lasi orezul
la "calmat" timp de 10 minute, dupa care il vei amesteca folosindu-te de
o furculita pentru ca aerul sa patrunda printre boabele de orez.
loading...
0 comentarii :