Cum trebuie sa fierbem corect orezul

Blogus     13:44    

Pentru a te bucura de un orez gatit perfect, in orice combinatie de alimente, trebuie sa acorzi importanta catorva elemente, cum ar fi cantitatea de apa folosita la fierbere, recipientul in care il gatesti, dar si pregatirea acestuia pentru momentul fierberii. Astfel, iata cateva sfaturi care te vor face un adevarat master chef atunci cand vine vorba despre orez.

Spala foarte bine orezul. Este foarte important ca tot amidonul din boabele de orez sa fie indepartat, pentru ca acesta este cel ce da textura lipicioasa preparatului. Cum iti dai seama ca orezul are foarte mult amidon? Simplu! Praful acela alb care coloreaza apa. De asemenea, nu uita sa folosesti apa rece, care va separa fiecare bob si va indeparta si toate impuritatile.
Foloseste un recipient cu capac. Atunci cand pui orezul la fiert este de preferat sa alegi un recipient cu capac, ce va pastra tot aburul in interior. Aparent, si acesta are rolul sau foarte important in pregatirea corecta a orezului.

Cantitatea de apa proportionala cu cea de orez. Acorda atentie cantitatii de apa folosita pentru fierbere. Nu este indicat sa folosesti prea multa daca nu vrei sa obtii un preparat lipicios, ce seamana mai mult cu un piure de orez. Insa nu trebuie sa pui nici prea putina, daca nu vrei ca boabele sa fie nefierte si chiar sa se prinda de fundul oalei. Cantitatea ideala de apa ar trebui sa fie aproximativ dublul cantitatii de orez. Adica, pentru 100 g de orez trebuie sa folosesti 200 ml de apa. De asemenea, este important ca dupa fierbere sa lasi orezul la "calmat" timp de 10 minute, dupa care il vei amesteca folosindu-te de o furculita pentru ca aerul sa patrunda printre boabele de orez.

loading...

Related Posts

0 comentarii :